Mavi Yakaların Yalın Projelerdeki Yeri

Yaşadığımız muhitte tramvay çalışmaları yapılıyor. Anladığım kadarıyla belediye “yeni yıldan önce deneme sürüşleri yapılacak” diye hırs yaptı. 2016’nın son günlerinde hummalı bir çalışma başladı.

Araba ile tramvay yolunun yanından geçerken bu deneme sürüşlerinin birine şahit oldum. Yaklaşık 3 otobüs uzunluğundaki, modern ve şık görünümlü bir tramvay neredeyse yürüme hızıyla yavaş yavaş yol alıyordu.

Bizi ne motive eder?
Bizi ne motive eder?

Ben araba ile tramvayın yanından geçerek ilerledim. Yaklaşık 400 metre ötede tramvay durağının olduğu yere geldim. Tramvay çok yavaş gittiği için epey geride kaldı. Durağın olduğu noktada 8 – 10 işçi ellerinde fırça ile rayların arasına girmiş toz toprağı temizliyordu.

İşçiler birden tramvayın kendilerine doğru geldiğini fark ettiler. Bu esnada işçilerin heyecanı görülmeye değerdi. Hemen hepsi yüzlerinde büyük bir mutlulukla yaklaşmakta olan tramvayı da kare içine alacak şekilde selfi çekmeye başladı. İnanın proje baş mimarı kadar heyecanlı ve gururluydular o an için.

Yalın projelerinizde mavi yakalıları takım içine sokmayı atlamayın. Siz istediğiniz çalışmayı yapın, sonuç olarak ürün üzerindeki vidayı sıkan, uygun kaynak işlemini yapan onlardır. Onlar elbette kaliteli iş yapmanızı sağlayan önemli elementlerden biridir. Ve tıpkı tramvay işçilerinde olduğu gibi onları motive etmek, yaptıkları işlerle gurur duymalarını sağlamak hiç de zor değildir.

🙂

Share