HİZMETLERİMİZ

Yalın Kültür Danışmanlığı

1957 yılında Toyota ilk kez Amerika’da satış yapmaya başladı. 1970 ve 80’li yıllarda Toyota’nın Amerika’daki satışları inanılmaz ölçüde arttı. Amerikalılar şaşkınlık içindeydi.

1983 yılında “Toyota Üretim Sistemi” kitapları batıda İngilizce dilinde yayınlanmaya başladı. 1988 yılında Amerikalı bir iş adamı, bir makalesinde ilk kez “Toyota Üretim Sistemi” yerine “Lean Production” ifadesini kullandı. Yeni tanım, geniş kabul gördü, Türkçeye “Yalın Üretim” olarak çevrildi.

2008 yılında Toyota, Amerika’da en çok satan araç oldu.

DAHA FAZLA

Yalın Uygulama Danışmanlığı

Yalın enstrümanlar kullanılmadan verimlilik yolunda ilerlemek mümkün değildir.

‘Sürekli Akış’ yalın yolculuğun amiral gemisidir. Çok dönen ürünler için Mevcut ve Gelecek Durum Değer Akış Haritalama yapılarak rotası belirlenir.

Fabrika yerleşimi Job Shop yerine Flow shop olarak evrilir

Parti büyüklüğünü ve stokları minimumda tutma inisiyatifi SMED, Kanban, TPM, 5S gibi enstrümanların kullanımını zorunlu kılar

DAHA FAZLA

Süreç İyileştirme ve Dijital Dönüşüm

Teknoloji ihtiyacınız bir paket programın alınması ve en kısa sürede kurulmasından ibaret olmamalıdır. Dijitalleşme insiyatifi bir mühendislik projesi olarak değerlendirilmeli ve ileride düzeltme maliyeti çok büyük olacak anlık kararlardan kaçınılmalıdır.

LeanOn ürün bağımsız bir dijital danışmanlık organizasyonudur. Dijitalleşme projelerinde hizmet sağlayıcı, son kullanıcı ve yöneticiler gibi paydaşların projenin her aşamasında doğru konumlanmasını ve bir defada projenin hedeflenen çıktılara ulaşmasını sağlar.

DAHA FAZLA